Till Våren 2022 kör vi grundkursen NTC-Inne

Plats: Örslösa utanför Lidköping

Tid: 1-3 april 2022

Kostnad: 1290 Kr (då ingår två kurshelger)

Kursen är en Grundutbildning för dig som vill arbeta med barn och unga i åldrarna 6 - 18 år och vill utvecklas i din roll som ledare eller engagera dig för Royal Rangers. Kursen har anknytning till internationell pingstscouting, Royal Rangers, som även bedrivs i svensk tappning på flera platser i Sverige.

Utformning
Del Inne ett veckoslut

Du som deltagare får själv leva och arbeta i en patrull och utföra flera olika uppgifter. Du får träna på att leda dig själv och andra deltagare i den lilla gruppen, du utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda på hemmaplan. Patrullen lagar mat, fördelar ansvar och lägerarbete. Undervisningen är både teoretisk och praktisk. 

Del inne
Du får lära dig grunderna i Royal Rangers och hur ett terminsprogram planeras. Du får veta hur vår organisation är uppbyggd. Du utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda på hemmaplan. Tid ägnas också åt reflekterande undervisning. Vad händer i en grupp? Hur planeras en samling? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Du får också lära dig planera hantverk och andra aktiviteter.  Vi sover inomhus.

 

Mer om kurserna här