NTC

NTC: Nationell Träning Camp, Grundkurs!

Kursen är en Grundutbildning för dig som vill arbeta med barn och unga i åldrarna 6 - 18 år och vill utvecklas i din roll som ledare eller engagera dig för Royal Rangers.

 

Kursen har anknytning till internationell pingstscouting, Royal Rangers, som även bedrivs i svensk tappning på flera platser i Sverige.

 

I höst är det innedelen av NTC som gäller! 

Tiden är 26-28 oktober (fredag från ca kl 18 till söndag ca kl 13), samtidigt med NTT och uNTT. 

Platsen är Sjöbol utanför Mullsjö.

Anmälan före 14/10.

 

UTFORMNING

Kursen är uppdelad i två delar: Del Inne ett veckoslut och Del Ute ett veckoslut. Det är inte ett alternativ att bara gå den ena delen, men man behöver inte gå dem samma år. Vi menar att du behöver allt innehåll från båda delarna för att få en komplett grund. Du som deltagare får själv leva och arbeta i en patrull och utföra många olika uppgifter. Du får träna på att leda dig själv och andra deltagare i den lilla gruppen, du utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda på hemmaplan. Patrullen lagar själv sin mat över öppen eld, fördelar ansvar och lägerarbete. Undervisningen är både teoretisk och praktisk. Övernattning sker i armétält. Kursen är krävande och koncentrerad.

 

DEL Inne

Du får lära dig grunderna i Royal Rangers och hur ett terminsprogram planeras. Du får veta hur vår organisation är uppbyggd. Du utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda på hemmaplan. Tid ägnas också åt reflekterande undervisning. Vad händer i en grupp? Hur planeras en samling? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Du får också lära dig planera hantverk och andra aktiviteter. Del Inne hålls i regel i månadsskiftet februari/mars.

 

DEL Ute

Detta är fortsättningen på NTC del Inne.

Här får du träna på att leda dig själv och andra deltagare i en liten grupp, patrull. En stor del av kursen sker utomhus. Du får öva matlagning över öppen eld och leva friluftsliv. Allt för att bli trygg i naturen och kunna organisera säkra hajker. Du och de andra deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat. Du får också prova på skapande aktiviteter som att tälja, såga arbeta med tyg eller rep och leda mästerskap. Del Ute hålls i regel i september.

 

KURSINNEHÅLL

Kristet förvaltarskap. Helhetssyn. Ledarskap. Hedersbevisning. Andlig vägledning. Kontaktnät. Programplanering. Uppgiftssystem. Scoutmetoden. Instruktionsmetodik. Natur. Eldning. Verktyg. Knopar. 1:a hjälp och säkerhet. Lek och sport. Hantverk. Läger.

 

INSTRUKTÖRER

Eber Axelsson , Miriam Jedenfalk-Axelsson, Daniel Bergfors m. fl. Alla medverkande har instruktörsträning och erfarenhet av Royal Rangers arbete i lokal församling.

 

PRAKTISKT

Minimiålder 18 år.

Tid: fredag kl 18:00 - söndag kl 13:00. (kom i tid)

Kursavgiften 990:- kr betalas vid ett tillfälle och gäller för båda delkurserna.

Anmäl dig genom att fylla i detta formulär, och sätt in anmälningsavgiften på Bg 832-7173.

Avgiften "öronmärker" du med: / Namn, Ort, och Kurs /.

Anmäler du dig efter anmälningstidens utgång så betalar du en extra avgift på 100:-.

(vid efterfakturerring tillkommer administrativa avgifter)

 

Mer info finns hos ortens Kårguide.

För aktuell information kan Du även ladda ner vår NTC kursbrochyr.

Ingen återbetalning efter 10 dagar innan kursstart (undantag: SRR avbokar).

Mer information kommer efter anmälan.

Endast heltidsdeltagande! Tag ledigt från arbetet i tid!

 

Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eber Axelsson 013/158703

Daniel Bergfors: 076 23 73 413